Palvelut

Palvelut

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapiaa on monenlaista, siihen ei löydy yksiselitteistä vastausta. Fysioterapia on työ- ja toimintakyvyn ylläpitoa sekä kokonaisvaltaista elämänlaadun parantamista. SportTinassa fysioterapia on myös tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisyä sekä olemassa olevien TULE-vaivojen terapeuttista hoitoa ja kuntouttamista fysioterapian eri menetelmin. Tärkeää on kohdata asiakas kokonaisvaltaisesti ja luottamuksellisesti. Fysioterapian etenemisprosessi kulkee haastattelusta tutkimiseen, tutkimisesta testaamiseen, johtopäätösten tekoon ja jokaiselle yksilöllisesti suunniteltuun fysioterapiaan. SportTinan fysioterapiassa hyödynnetään tarvittaessa manuaalisen käsittelyn erilaisia tekniikoita ja hoitotoimia, kuten faskia (lihaskalvo)- ja triggerpistekäsittelyä, mobilisointia, kinesioteippausta ja terapeuttista harjoittelua.

Nuoren yleisurheilijan venähtäneeseen nilkkaan tehty ohjaava ja tukeva kinesioteippaus (vasemmalla). Polven eturistisiteen (ACL) leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen voidaan terapeuttisten harjoitteiden lisäksi hyödyntää myös kipua ja turvotusta vähentävää kinesioteippausta (oikealla).
Nuoren yleisurheilijan venähtäneeseen nilkkaan tehty ohjaava ja tukeva kinesioteippaus (vasemmalla). Polven eturistisiteen (ACL) leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen voidaan terapeuttisten harjoitteiden lisäksi hyödyntää myös kipua ja turvotusta vähentävää kinesioteippausta (oikealla). 

Kysy lisää fysioterapiasta tai varaa aika!

Dry Needling, triggerpiste-ja faskiakäsittelyt

Fysioterapiasta löytyy monia erilaisia hoitomenetelmiä joita voidaan hyödyntää manuaalisen käsittelyn lisäkeinona.

Dry Needlingin (DN) ja faskiakäsittelyn tavoitteena on hoitaa lyhentyneitä ja jännittyneitä lihasketjuja. Dry Needling hoidossa käsitellään neuloilla pehmytkudoksessa olevia triggerpisteitä, eli kipupisteitä ja stimuloidaan immuunijärjestelmää laukaisten kehon oman paranemisprosessin. DN hoito ei ole akupunktiohoitoa vaan perustuu länsimaiseen lääketieteeseen. Katso lisää www.dryneedling.fi.

Faskia-käsittelyn tavoitteena on saada lihasten ympärillä olevat sidekudoskalvot joustavammiksi, parantaa kehon liikkuvuutta ja saada keho symmetriseen asentoon. Hoidon avulla lihasten ympärillä ja välissä olevat sidekudoskalvot saadaan joustavammiksi.

Hieronta

Hieronta on pehmytkudoskäsittelyä kehon lihaksistolle, erilaisia manuaalisen käsittelyn tekniikoita hyödyntäen. Hieronta parantaa verenkiertoa, tehostaa aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaskireyksiä sekä mieltä. Hieronnassa käsitellään tarkasti myös lihasten kiinnityskohtia, jolla pyritään laukaisemaan ja helpottamaan lihaskireyksiä tehokkaasti. Jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja niin, että asiakas kokee saaneensa parhainta mahdollista hoitoa.

380c5bbc 2aa4 431d 94c0 927a099796e2
Säären alueen lihaskalvojen (faskioiden) käsittelyä.

Kysy lisää hieronnasta tai varaa aika!

Fysiovalmennus

Fysiovalmennuksella tarkoitetaan valmennusta, joka sisältää aina fysioterapeuttisen haastattelun, tutkimisen ja testaamisen perusteella tehdyn henkilökohtaisen kuntoutussuunnitelman, ohjelman sekä valmennuksen. Harjoitteissa aina huomioidaan fysioterapeuttinen näkökulma, oli sitten kyseessä tuki-ja liikuntaelin ongelma tai neurologinen sairaus. Fysiovalmennuspaketteja löytyy erilaisia ja niissä huomioidaan aina asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Kysy rohkeasti lisää valmennuspaketeista!

Personal Trainer -palvelut ja kuntosaliohjelmat

Henkilökohtaista valmennusta omien tavoitteiden mukaan, mutta ammattilaisen ohjauksessa. Kyseessä voi olla elämänlaadun parantaminen, painon pudotus, kuntosaliharrastuksen aloittaminen tai jokin muu konkreettinen tavoite. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva valmennus ja ohjelma!

Kysy lisää Personal Trainer -palveluista tai varaa aika!

Physiopilates-pienryhmät / -yksilöohjaus

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka yhdistää kehon ja mielen hyvinvoinnin. Pilatesharjoittelulla pystyt parantamaan kehon liikkuvuutta ja lisäämään voimaa. Pilatesharjoittelulla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia erilaisiin tuki- ja liikuntaelin ongelmiin ja se toimii myös ennaltaehkäisevänä kehonhuoltomuotona. Physiopilates on pilatesharjoittelua jota ohjaa physiopilateksen-ohjaajakoulutuksen suorittanut laillistettu fysioterapeutti. Fysioterapiatausta ja pilateskoulutus takaavat asiakkaalle laadukkaan kokonaisuuden, huomioiden myös mahdolliset tuki- ja liikuntaelinongelmat.

SportTinasta on mahdollista varata yksilöohjausta sekä pienryhmätunteja.

Ensimmäinen Pilates Startti 7.9.2020! Kysy lisää jos kiinnostuit.

Pilatesryhmät sekä Pilates Startti/alkeet pyörähtävät käyntiin SportTinan uusissa toimtiloissa 7.9.2020 alkaen! Ilmoittautumiset löydät kohdasta https://nettiaika.fi/sportTina

ASTANGAJOOGA-pienryhmät 

SportTinan uusissa tiloissa alkaa syyskuussa 8.9.2020 jooga!

Joogaohjaajana toimii Asta Jokimies. Tuntikuvaukset ja ilmoittaumiset joogan alkeiskurssille, sekä joogaryhmiin sähköisesti https://nettiaika.fi/sportTina

Img 6579

Kysy lisää jos kiinnostuit!

Tykytoiminta

SportTina tekee työhyvinvointikeikkoja tilauksesta! Teemana voi olla mikä vaan hyvinvointiin tai liikuntaan liittyvä toiminta. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teidän työpaikan porukalle sopiva TYHY/TYKY-päivä!

Seuraa SportTinaa somessa!

Facebook

Instagram